Complexul Energetic Oltenia a intrat în linie dreaptă în ceea ce priveşte pregătirile pentru sezonul de iarnă. În timp ce la termocentrale reviziile, etanşările şi izolaţiile sunt finalizate, în cariere, cărbune este în stocuri iar reparaţiile sunt pe terminate.
După prima întâlnire a Comandamentului de iarnă 2012-2013, secretarul de stat Rodin Traicu a dat asigurări cu privire la faptul că există cantităţile necesare consumului de energie electrică şi de gaze naturale pentru iarna 2012-2013 pentru a se permite parcurgerea eventualelor momente cu temperaturi de minus 20 de grade, cele mai scăzute temperaturi urmând să fie înregistrate la sfârşitul lunii ianuarie, începutul lunii februarie.
Divizia Minieră, în grafic cu pregătirile
În trecerea cu bine peste sezonul de iarnă, un rol important îl are şi CE Oltenia. Divizia Minieră cu cele cinci exploatări este în grafic, am putea spune, la toate capitolele. Ieri, la EMC Motru, stocul de cărbune se cifra la 185.000 tone încât programul de livrări către RAAN, Işalniţa şi Craiova 2, se poate derula fără impedimente. Surse din Bazinul Motru susţin că sezonul de iarnă va fi trecut cu bine, urmare şi a faptului că fronturile de lucru sunt asigurate pentru următoarele şase luni, lignitul având o putere calorică de 1.980-2.010 kilocalorii/kg. La EMC Roşia, în depozite găsim 100.000 tone de cărbune la o producţie zilnică de aproximativ 30.000 tone. Cărbunele cu o putere de 1.860 kilocalorii/kg ajunge la uzinele de termoficare de la CET Oradea, CET Arad sau la Işalniţa, Rovinari şi Turceni. Deşi în zona Roşia se înregistrează probleme la capitolul fronturi de lucru, specialiştii dau asigurări cu privire la faptul că aici momentan se stă binişor, problemele urmând să apară în 2013. Carierele din EMC Jilţ stau şi ele foarte bine, în condiţiile în care stocurile de cărbune se ridică la 225.000 tone. Aici cărbunel