Proiectele privind exercitarea atribuţiilor întocmite de candidaţii pentru funcţiile de procuror general şi şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) ar putea să fie publicate după susţinerea interviului de către aceştia, în condiţiile în care va exista acordul autorilor, informează MJ.
Într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX, Ministerul Justiţiei (MJ) precizează că, urmare a solicitărilor primite din partea mass-media, a publicat miercuri, pe pagina sa de internet, CV-urile depuse de procurorii care iau parte la procedura de selecţie a candidaţilor pentru funcţiile de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, având în vedere că traseul profesional al acestora este de interes public, potrivit hotărârii CSM nr.38 din 17 ianuarie 2008.
"Proiectele privind exercitarea atribuţiilor întocmite de candidaţi, în condiţiile în care va exista acordul autorilor, ar putea să fie publicate după susţinerea interviului de către aceştia. În sensul unei astfel de soluţii pledează şi practica similară a CSM cu privire la înscrisurile şi proiectele depuse de candidaţii la celelalte funcţii de conducere din cadrul parchetelor (justificată, în ceea ce priveşte proiectele, inclusiv de necesitatea protecţiei drepturilor de proprietate intelectuală)", se precizează în comunicat.
În plus, subliniază MJ, o parte dintre lucrările întocmite în activitatea profesională depuse de candidaţi au caracter nepublic (soluţii de neurmărire penală ori netrimitere în judecată sau acte efectuate în cursul urmăririi penale, acte de analiză şi control etc).
Transparenţa procedurii este asigurată, potrivit sursei citate, prin faptul că Ministerul Justiţiei va face publică motivarea alegerii unui candidat, cuprinzând o analiză a modului de îndeplinire a standardelor de evaluare de cătr