Bebeluşul abandonat pe câmp, într-o pungă de plastic, săptămâna trecută, de o tânără studentă, în vârstă de 18 ani, din satul Poiana Micului, comuna Mănăstirea Humorului, a fost dat în plasament în regim de urgenţă bunicilor materni. Pentru schimbarea plasamentului de urgenţă în plasament familial, bunicii au fost nevoiţi, cu sprijinul Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, să facă o cerere instanţei de judecată, pentru ca aceasta să decidă dacă nepoţica poate să fie îngrijită în continuare de bunicii din partea mamei.
Directorul executiv al Protecţiei Copilului Suceava, Margareta Isăilă, a declarat că plasamentul bebeluşului la bunicii materni a fost cea mai bună soluţie pentru copil, în condiţiile date. Pe 4 octombrie, tânăra studentă Iuliana Lucica Galiş a născut în Maternitatea Spitalului Judeţean Suceava, o fetiţă sănătoasă, de 2,9 kilograme. Câteva zile mai târziu, pe 9 octombrie, s-a externat din spital. Potrivit primelor declaraţiiale Iulianei Galiş, după ce a ieşit din spital, a luat un autobuz şi a mers până la Gura Humorului, iar de aici a luat-o pe jos, cu nou-născutul în plasă, mergând spre casa prietenei sale cele mai bune, care locuieşte în zona Bogdăneasa. Mergând pe câmp, i-a venit ideea să scape de copil şi a lăsat plasa cu bebeluşul sub mai multe tufe de răchită din apropierea pădurii Bogdăneasa, plecând apoi mai departe. Norocul a făcut ca, după câteva ore, plasa în care se afla nou-născutul să fie găsită de un localnic, Nicolai Vacari, care îşi păştea caprele prin zonă.
Iuliana Lucica Galiş, studentă în primul an la Facultatea de Inginerie Alimentară din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava, este cercetată în stare de libertate pentru tentativă la omor calificat, faptă pedepsită cu închisoarea de la şapte ani şi jumătate la 12 ani şi jumătate.
Bebeluşul abandonat pe câmp, într-o pungă de plast