Vlad Tausance este scriitor, jurnalist, strategic planner si public speaker, iar in perioada urmtoare va fi trainer la Creative Fitness Studio, un curs intensiv de descoperire, stimulare si dezvoltare a creativitatii. Am incercat sa aflam prin intermediul unul scurt interviu daca creativitatea este o abilitate obligatorie pentru antreprenori.
Wall-Street.ro: “Antreprenoriatul este o activitate creativa. “ In opinia ta, este acesta un truism? De ce?
Vlad Tausance, Creative Fitness Studio: Nu i-as spune chiar truism, traim totusi in tara afacerilor trase la indigo, asa cum ne putem da seama printr-o simpla vizita in Centrul Istoric sau printr-un search in Pagini Aurii. Un antreprenor care, dincolo de profit, cauta si materializarea unei viziuni personale, care vrea sa schimbe ceva in lumea din jur prin afacerea lui, trebuie sa fie creativ.
Philip Kotler, un autor greu de evitat, vorbea despre managerii prezentului ca despre niste piloti intr-o “era a turbulentelor” economice. E o metafora cum nu se poate mai potrivita, mai ales in perioada post-criza. Nu intamplator, primele teste de creativitate au fost aplicate in timpul unei crize globale, Cel De-Al Doilea Razboi Mondial, in selectarea pilotilor de bombardiere. Creativitatea ii deosebeste, atunci si acum, pe cei care urmeaza manualul si sunt doborati de inamic, de cei care, dupa ce l-au invatat pe de rost, il completeaza si-si ating destinatia.
Pentru un antreprenor care se concentreaza pe o destinatie specifica – fie ca vorbim despre un restaurant vegetarian sau o companie de asigurari pentru animale de companie – creativitatea este o abilitate obligatorie. Nu si suficienta, insa.
Wall-Street.ro: Le este mai greu ori mai usor antreprenorilor sa genereze creativitate in cadrul propriei organizatii decat celor care conduc multinationale sau firme ale altor actionari? Ce cr