Strategiile de căutare a unui job la 20, 30, 40 sau la peste 50 de ani diferă şi este important ca potenţialii candidaţi să ţină cont de acest aspect
De-a lungul carierei profesionale, este foarte probabil că vă veţi întâlni de mai multe ori cu situaţia schimbării locului de muncă. Fie că vă veţi dori un loc de muncă mai bun, să vă schimbaţi traiectoria carierei sau, pur şi simplu, vă veţi pierde jobul ca urmare a reducerilor de personal, cu siguranţă vă veţi confrunta cu situaţia de a vă căuta un nou loc de muncă, iar acest lucru se poate întâmpla în orice moment al vieţii profesionale: la 20, 30, 40, sau chiar la peste 50 de ani.
De aceea, este important ca potenţialii candidaţi pentru un loc de muncă să ţină cont de faptul că strategiile de căutare a unui job diferă destul de mult în funcţie de vârstă şi trebuie să acţioneze în funcţie de acest indicator, pentru a-şi creşte şansele de angajare.
Indiferent de câte ori va trebui să vă schimbaţi locul de muncă de-a lungul vieţii, asiguraţi-vă că deciziile pe care le luaţi sunt în concordanţă cu cariera pe care o aveţi sau cu cea pe care doriţi să v-o construiţi, sunt de părere reprezentanţii portalului de recrutare hipo.ro. Vă prezentăm mai jos câteva aspecte demne de luat în considerare pentru a vă creşte şansele de angajare în funcţie de vârsta pe care o aveţi.
Angajarea la 20 de ani sau căutarea primului job
În cazul celor mai multe persoane, căutarea unui job la 20 de ani înseamnă, de fapt, căutarea primului job. Dacă vă aflaţi în această etapă a vieţii, aveţi avantajul de a fi lipsit de prea multe responsabilităţi, ceea ce vă poate permite să vă dedicaţi întru totul carierei. Entuziasmul, puterea de muncă, prospeţimea ideilor şi iniţiativa sunt aspecte valorizate de către angajatori în cazul candidaţilor tineri, deci trebuie să mizaţi pe aceste calităţi pentru a co