Aro Palace şi Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Braşovean vă invită să intraţi pe poarta cea mare a Complexului „Cetate” la ediţia a IV-a a Târgului „Cămara de iarnă”.
Evenimentul are loc vineri, între orele 16.00 şi 21.00, sâmbătă şi duminică, între orele 11.00 şi 21.00, unde aveți ocazia să vedeți şi să cumpărați produse tradiţionale, murături ţărăneşti şi conserve de legume preparate după metode tradiţionale, vin fiert şi ţuică fiartă.
Suntem în perioada în care bunii gospodari se pregătesc de iarnă, iar cămara se bucură de o atenţie specială.
Evenimentul este reflectarea publică a dorinţei noastre de a oferi oaspeţilor produse alimentare de cea mai bună calitate, preparate cu atenţie şi răbdare, ca şi cele din gospodăria proprie, mai sănătoase şi pline de savoare. Pentru asta ne-am aprovizionat din pieţe, cu gogonele, castraveţi, conopidă, varză albă, varză roşie, morcovi, ţelină, păstârnac şi pătrunjel, sfeclă roşie, păstăi de fasole verde, ridichi de lună, dar şi cu fructe: mere ionatane sau golden, pere de toamnă, prune, gutui, struguri albi cu bobul mare, fiind atenţi ca toate să provină din zone nepoluate.
„Borcanele de murături, zacuşti şi gemuri sunt aşezate pe piese de mobilier ţărănesc autentic, pentru că suntem constant interesaţi să valorificăm spaţiul Complexului Cetate din perspectiva turismului cultural, în cazul de faţă prin crearea unei alte posibilităţi de întâlnire directă dintre bucătari – creatorii de artă culinară şi consumatorii de artă culinară, amatorii de produse pregătite după reţete folosite de sute de ani”, au precizat reprezentanții societății Aro.
De altfel, expoziţia de murături este rezultatul unei competiţii interne între restaurantele companiei Aro Palace privind calitatea murăturilor pentru iarnă.
Pentru că murăturile merg bine cu afumături şi un strop de vin românesc,