Spitalul Regional de Urgente de la Iasi se face in parteneriat public-privat. Acesta este ultimul plan pus la cale referitor la viitoarea unitate medicala pentru toata zona Moldovei. Acum meritul pentru gasirea unui investitor privat si-l asuma Cristina Dobre, parlamentar PDL. Mai mult, Dobre sustine ca a gasit si o locatie: terenul de la Fortus. Daca va fi construit, spitalul va fi administrat de Universitatea de Medicina si Farmacie.
Spitalul Regional de Urgente Iasi a devenit proiect permanent de fluturat in campanie. Dupa multi ani de tergiversari, costruirea acestei unitati este anuntata din nou ca un plan sigur pentru Iasi. Anuntul a fost facut de parlamentarul PDL Cristina Dobre, care spune ca a gasit si un investitor privat, dispus sa se implice in acest proiect. Acum s-a gasit si o noua locatie: cladirea de birouri de la fostul combinat de utilaj greu, societate aflata in pargul falimentului. Despre unitatea medicala regionala au discutat recent si autoritatile locale, universitate de medicina si farmacie si Ministerul Sanatatii. Modalitatea de construire in parteneriat cu un privat a fost acceptata, insa rectorul UMF spune ca nu stie de locatia unde va fi construit acest spital.
Ministerul Sanatatii a hotarat sa sprijine, din cele patru centre din tara, prima data viitorul spital regional de urgente de la Iasi. Acesta urmeaza sa intre in custodia UMF. Bugetul necesar pentru aceasta costructie nu a fost calculat. Decidentii urmeaza sa stabileasca daca proiectele si studiile facute pana acum se pot folosi sau e nevoie de refacerea documentatiei.
Spitalul Regional de Urgente de la Iasi se face in parteneriat public-privat. Acesta este ultimul plan pus la cale referitor la viitoarea unitate medicala pentru toata zona Moldovei. Acum meritul pentru gasirea unui investitor privat si-l asuma Cristina Dobre, parlamentar PDL. Mai mult, Dob