Clinica de Stomatologie Infantilă din comuna ieșeană Bolta, în care zeci de copii vin, zilnic, să scape de dureri, arată ca după război. Aparatura este învechită, acoperișul stă să cadă și toaletele sunt infecte. Nici măcar o femeie de serviciu nu a fost angajată în acest loc al groazei.
În Clinica de stomatologie infantilă, toul a rămas în stare arhaică, iar de ani de zile nu s-a mai făcut nicio investiție. Instalațiile sunt vechi de 30 de ani, iar aparatura este depășită, scrie bzi.ro. În clinică, lucrează, în prezent, 13 medici și două asistente, care se luptă zilnic cu mizeria și petrec clipe de coșmar între pereții spitalului.
Din lipsă de fonduri, nu a fost angajată nici măcar o femeie de serviciu, curățenia căzând în sarcina „unei boschetare care mai vine din când în când să dea cu mătura”. Așa se face că cei ste 100 de studenți și 30 de rezidenți care vin aici să se perfecționeze, printre care și străini, dau peste grupurile sanitare care găzduiesc adevărate focare de infecție.
„Criza de personal se datoreaza unui management de resurse umane discriminatoriu, prin care s-a favorizat exodul medicilor și asistenților medicali. Ieri a venit o delegație, formată din reprezentanți ai primăriei, ai spitalului și ai Universității de Medicină și Farmacie Iași (UMF). S-a discutat pentru a se începe demersurile prin care clinica să fie preluată de UMF. Întotdeauna am fost considerați ca o gaură neagră pentru spital si prin această masură poate se va mai îmbunătați situația", a declarat în presa locală prof. dr. Adam Maxim, șef la Clinica de Stomatologie Infantilă Bolta.
Problemele clinicii sunt cunoscute foarte bine si de conducerea Spitalului Sf. Spiridon, în a cărei custodie se află clinica. "Am discutat aceasta problemă și s-au început demersuri pentru preluarea clinicii de catre UMF. Cheltuielile cu utilitățile sunt foarte mari, nu puteam să merg