Cinci persoane au fost reținute de procurori după ce, folosind un dispozitiv electronic, au păcălit mai multe firme, încasând mari sume de bani. Dispozitivele acționau inclusiv de la distanță, sub forma unor telefoane mobile modificate. După ce patronii unor săli de jocuri de noroc au pierdut sume importante, doi dintre inculpați i-au contactat pe aceștia, cu intenția de a le vinde programele informatice anti-fraudă.
Modul de operare este extrem de sofisticat. După ce joacă un credit determinat de suma introdusă, o altă persoană din anturajul respectivului jucător şi care are asupra sa un dispozitiv, îl introduce în fanta aparatului. Cu ajutorul dispozitivului transmite impulsuri electromagnetice softului aparatului care înregistrează un credit de joc fals.
Harta operațiunilor
Imediat, persoana care deţine dispozitivul părăseşte sala de joc pentru a nu ridica suspiciuni iar la scurt timp câştigul indicat pe display-ul jocului (câştig în conformitate cu creditul fals alocat) este revendicat în bani de către jucător. Infracţiuni de acest gen au fost comise în judeţul Ilfov, respectiv în comuna Berceni, comuna Vidra şi în oraşul Buftea, în Călărași, Ialonița, Giurgiu, Constanța, Arad și Brașov.
Un tranzistor și o diodă
Prin dispozitivul în cauză, (alcătuit din tranzistori, diode, acumulatori, sârmă de cupru, carcasă şi buton), odată aplicat la fanta de introducere a bancnotelor sau monedelor, se puteau da impulsuri pe frecvenţa soft-ului aparatului de joc, soft care percepea impulsurile ca pe cele create de aparat urmare a introducerii creditului de joc. Astfel, pe monitor era afişat un credit fictiv.
Furau inclusiv automatele de cafea
Doi dintre inculpaţi au început să producă dispozitivele de fraudat în scopul comercializării, cât şi pentru folosinţa proprie. Mai mult, au încercat să le perfecţioneze pentru a funcţiona pe toate tipu