Timișoreanul Remus Tomici a făcut parte din echipa României la Olimpiada Culinară de la Erfurt, competiție organizată de Asociația Bucătarilor Germani, care din 4 în 4 ani, reunește reprezentanți din peste 50 de țări.
România a fost reprezentată de mai multe echipe – naționala de seniori, naționala de juniori, regional Moldovei și regional București, plus echipa României de catering, cea care a obținut bronzul cu doi timișoreni și doi bucureșteni în componență.
Remus Tomici, Mărioara Vîrtop, Gabriel Sabadish, Marian Misircic au gătit un meniu pentru 150 de persoane având succes la publicul care a cumparat până la ultima porție tot ceea ce ei au pregătit.
"Specialitățile preparate de noi au fost supă cremă de dovleac cu spumă de spanac și crutoane de bacon și migdale; meniu vegetarian cu mix de fasole, linte, mazăre, cu sos de ardei gras; meniu de pește cu duet de somon-șalău în foi de algenori, cu garnitură de tăiței de legume și orez cu praz și sos de lămâie cu muștar. La fel de bază am preparat mușchiuleț de porc provencale, garnitură de cartofi cu brânză feta și pătrunjel, varză roșie cu miere și sos de soia și sos de piper roze, iar la desert – cremă de brânză proaspătă cu lemongrass pe pat de mămăligă cu vanilie la grătar și sos de mentă cu merișoare", a spus Remus Tomici.
IKA Olympiade der Koche are loc din 4 in 4 ani, în anii în care se desfășoară și Jocurile Olimpice de Vară. La concursul din acest an, Germania a obținut aurul, Suedia argintul și România bronzul – performanță importantă de care am mai avut parte prin anii 70-80.
Remus Tomici, bucătarul șef de la Casa del Sole Sky, are 38 de ani și s-a născut și format înTimișoara. Are 17 ani de bucătărie iar în ultimii trei a participat la mai multe concursuri international și naționale. Competiția Medunarodni Kulinarski Festival de la Biser-Mora d