Dulcețuri de fragi și petale de măceș, siropuri de brad și cătină, nectar aromat din pere, fructe uscate la soare sau afumate și tot felul de alte bunătăți fac cu ochiul vizitatorilor Târgului Meșterilor Populari, organizat în cadrul Festivalului „Bachus”. Cu dichis expuse pe standurile din fața Casei de Cultură din urbea noastră, sutele de borcane, borcănele și sticle de toate mărimile, pline cu tot felul de delicii dulci, pur și simplu nu pot fi ignorate. Fie că ne aduc aminte de cămara bunicii, fie pentru că nu am reușit să ni le facem singuri sau că ținem să savurăm măcar pe-o... măsea gustul lor delicios, aceste delicatese ne opresc pașii și fac să ne... plouă-n gură! Ajuns în Raiul acestor bio-bunătăți, mai c-ai vrea să retrăiești vremurile când lingurița de dulceață, servită pe farfurioară, alături de un pahar aburit cu apă rece era cea mai delicată „tratație” oferită musafirilor...
De îmbietoare ce sunt, Florentina Trifan, de 42 de ani, din Reghiu, nici n-a apucat să-și așeze, ieri, produsele, că în jurul standului ei au și început să roiască vizitatorii. Fiecare vroia ba un borcan cu dulceață sau o sticluță de sirop, ba un kilogram de nuci sau mere neaoșe și, chiar și după ce cumpărau, oamenii își dezlipeau greu ochii de pe celelalte sortimente de delicatese prepaprate de femeie, ce le puneau la grea încercare papilele gustative! „Am 20 de feluri de dulceață de casă. Cumpără fiecare ce dorește, am din fragi, din petale de măceș, flori de salcâm, căpșuni, gogonele, dar și din cireșe albe sau amare, struguri albi și roșii, mure, soc, coarne. Cele mai cumpărate sunt cele din fructe de pădure, care sunt mai scumpe vara, cum ar fi fragii, zmeura... Fac dulcețurile pe măsură ce vine timpul fiecărui fruct. Unele le am eu în gospodărie, pe altele le cumpăr de la femeile din zonă, care se duc să le culeagă în pădure. Dar nu iau de la oricine, pentru că