Clinica de Obstetrică şi Ginecologie este în plin şantier. Firma Selina a demarat pe 6 august reabilitarea etajelor I şi II din corpului principal al clădirii. Investiţia, în valoare de 6,9 milioane lei, cu TVA inclus, este finanţată printr-un program al Băncii Mondiale în care sunt incluse doar nouă maternităţi din ţară.
"Până în acest moment aici s-au făcut lucrări de demolare, de recompartimentare, s-au schimbat instalaţiile de canalizare menajeră, dar şi instalaţiile de încălzire, inclusiv coloanele de subsol şi racordurile", a declarat managerul Spitalului Judeţean, dr. Gheorghe Carp, joi, în cadrul unei conferinţe de presă organizată la faţa locului.
Conform managerului, termenul de predare a lucrărilor este de un an de zile, dar acestea vor fi terminate în circa 7 luni. În urma reabilitării celor două etaje, aici vor fi amenajate 60 de saloane cu două locuri, săli de tratament şi încăperi anexe destinate asistenţei maternale şi neonatale. Pe viitor, secţia de obstetrică-neonatologie va funcţiona separat de cea de ginecologie.
Cheltuieli mai mici
Carp a mai spus că în urma reabilitării termice a clădirii şi a mutării Clinicii de Obstetrică şi Ginecologie într-un singur imobil este de aşteptat o scădere a cheltuielilor de întreţinere a spitalului.
"În mod normal, anveloparea clădirii ne va ajuta să reducem costurile de întreţinere cu 30%-40%. Dacă luăm în calcul şi faptul că aici se vor muta toate paturile din corpul vechi de clădire, unde a fost Spitalul Evreiesc, este de aşteptat o scădere a cheltuielilor cu până la 50%", a declarat medicul.
Se retrocedează!
Directorul a mai arătat că clădirea fostului Spital Evreiesc va fi retrocedată. Imobilul face obiectul unui proces de revendicare deschis de societatea Caritatea în numele comunităţii evreieşti. "Acest spaţiu este oricum impropriu pentru o secţie de ginecologie la ni