Fie că este vorba de neatenţie sau despre lipsa de interes a celor care ar trebui să aibă grijă de aceste spaţii, poligoanele de tragere din România au făcut de-a lungul ultimilor ani, mai multe victime. Ultimul caz, deşi a avut loc săptămâna trecută, a intrat în atenţia presei abia astăzi, 18 octombrie.
Un ofiţerul SRI, în vârstă de 33 de ani, s-a împuşcat accidental, săptămâna trecută, în incinta poligonului din Chitila, fiind internat de urgenţă în stare critic la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală
Potrivit unor surse, ofiţerului i s-a blocat arma în timpul unui exerciţiu. În acel moment, ar fi trebuit să-şi anunţe colegii, conform regulamentului, iar tragerile să se oprească. Bărbatul nu a făcut acest lucru şi a încercat singur să-şi deblocheze arma. Când şi-a îndreptat ţeava armei către cap, aceasta s-a descărcat şi glonţul a ajuns în capul ofiţerului.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Floreasca din Capitală, ofiţerul SRI trăieste, dar că este în stare critică, în acest moment aflându-se la terapie intensivă.
Gloanţe în aer pe Autostrada Bucureşti Piteşti
Un alt incident straniu a avut loc cu mai puţin de jumătate de an în urmă când, două maşini aflate în parcarea unui centru comercial situat la ieşirea de pe autostrada Bucureşti-Piteşti, au fost lovite de un glonţ inscripţionat cu iniţialele Ministerului de Interne.
Iniţial, s-a vehiculat că glonţul provine dintr-un poligon de tragere din apropiere, însă reprezentanţii Jandarmeriei au negat această informaţie. Deşi nicio persoană nu a fost ranită în urma acestui eveniment, comunitatea bucureşteană s-a arătat foarte îngrijorată de acest eveniment, deoarece unităţile militare au fost construite în zone suburbane, izolate practic de oraş şi de locuitori, dar prin dezvoltarea urbană acerbă au ajuns să fie parte din oraş.
Incendiu din cau