După situația de la Todireşti, acolo unde asfaltarea mai multor drumuri distruse de inundațiile din 2010, proiect pentru care s-au alocat circa 1.370.000 de euro din fonduri europene, a fost blocată pentru că unul dintre cei opt ofertanți, societatea Test Prima, care s-a clasat pe ultimul loc, a contestat licitația, un caz asemănător am găsit şi în comuna Adâncata. Aici, povestea este aproximativ asemănătoare, în sensul că e vorba tot despre un drum afectat în urma inundaților, Adâncata-Feteşti, care se întinde pe mai bine de trei kilometri, şi la care nu s-a mișcat nici o piatră, deși ar fi trebuit să fie betonat de mai bine de cinci luni.
Povestea unei licitații organizate de două ori şi contestate de fiecare dată de aceeași firmă
Primăria Adâncata a organizat în luna iunie a acestui an o licitație pentru a demara lucrările la acest drum pentru care s-au alocat aproximativ 23 de miliarde de lei vechi, din fonduri europene.
Au fost opt ofertanți, iar câștigătoare a fost desemnată oferta societăţii Euro Est Grup SRL în asociere cu SC Simpa Consult SRL, care era la 80% din valoarea estimată.
Test Prima, lider de asociere cu o altă societate, SC Moldproiect SRL, avea o ofertă cu aproape un miliard de lei vechi mai mare şi s-a clasat pe locul al III-lea, oferta firmei lui Viorel Juravle fiind declarată neconformă.
După desemnarea ofertei câştigătoare, cei de la Test Prima au atacat procedurile licitației la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC).
Primarul comunei Adâncata, Viorel Cucu, explică că licitaţia pentru acest proiect a fost organizată înainte de mandatul său şi că, la începutul acestei luni, a primit răspunsul la contestaţia făcută de cei de la Test Prima.
Specialiştii CNSC au stabilit să fie reluată procedura de atribuire a lucrărilor, prin stabilirea ofertei câştigătoare, declarând oferta aso