Euro Insol, administratorul judiciar al companiei, a explicat că instanţa a respins recursul formulat de Alpiq RomIndustries şi Alpiq RomEnergie ca neîntemeiat
Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au decis ieri că Hidroelectrica va rămâne în insolvenţă, urmând să iasă din această procedură în urma măsurilor luate de administratorul judiciar.
Companiile Alpiq RomIndustries şi Alpiq RomEnergie, din grupul elveţian Alpiq, care au avut acorduri directe cu Hidroelectrica, precum şi Federaţia Sindicală Hidrosind au cerut instanţei anularea procedurii de intrare în insolvenţă a companiei. Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a respins ieri cererile formulate de Alpiq RomIndustries, Alpiq RomEnergie şi Hidrosind, menţinând hotărârea din 20 iunie a Tribunalului Bucureşti privind deschiderea procedurii insolvenţie Hidroelectrica.
Totodată, instanţa a respins cererile de intervenţie voluntară formulate de Alpiq RomEnergie şi Alpiq RomIndustries.
Decizia este irevocabilă, astfel că rămân în vigoare dispoziţiile din cadrul procesul de renegociere a contractelor directe a energiei şi deciziile de reziliere a acordurilor cu companiile Alpiq RomEnergie, Alpiq RomIndustries, Energy Holding, EFT AG, EFT România şi Euro P.E.C., luate după intrarea companiei în insolvenţă.
Tribunalul Bucureşti a respins cererile de intervenţie ale traderilor ca inadmisibile
Avocatul Remus Borza, şeful firmei Euro Insol, administratorul judiciar al Hidroelectrica, a declarat, ieri pentru Mediafax, că la Tribunalul Bucureşti cererea celor două societăţi interveniente voluntar în procesul deschiderii insolvenţei Hidroelectrica a fost respinsă ca inadmisibilă de către judecătorul sindic.
Borza a explicat că, în acest context, Curtea de Apel Bucureşti a admis recursurile celor două interveniente voluntar, dar limitativ, respectiv doar la chestiunea admisib