Poliţiştii vor desfăşura o activitate de prevenire a faptelor antisociale comise de persoanele fără adăpost, timp de o lună. La nivelul judeţului Vrancea, poliţiştii vor desfăşura activităţi atât în mediul urban cât şi în mediul rural, până pe 15 noiembrie. „La nivelul poliţiilor municipale, orăşeneşti, secţiilor de poliţie rurală se vor desfăşura activităţi de documentare, în vederea identificării persoanelor din categoria vizată, persoanele identificate în această situaţie vor fi verificate în bazele de date ale poliţiei. Pentru persoanele a căror identitate nu a putut fi stabilită, se va întocmi un dosar ce va fi preluat de structura Urmăriri din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, în vederea clarificării situaţiei“, se arată într-un comunicat al IPJ.
Minorii fără adăpost, care vor fi găsiţi în cadrul acestei activităţi, vor fi predaţi asistenţilor sociali din cadrul DGASPC, pentru a fi internaţi în centre de primire, iar persoanele majore vor fi preluate de aceeaşi instituţie, pentru a li se asigura asistenţă socială în modulele de tranzit.
Acţiunile pe linia prevenirii şi combaterii actelor de cerşetorie şi vagabondaj se vor desfăşura în colaborare cu Jandarmeria, Poliţiile Locale, DGASPC.
Poliţiştii vor desfăşura o activitate de prevenire a faptelor antisociale comise de persoanele fără adăpost, timp de o lună. La nivelul judeţului Vrancea, poliţiştii vor desfăşura activităţi atât în mediul urban cât şi în mediul rural, până pe 15 noiembrie. „La nivelul poliţiilor municipale, orăşeneşti, secţiilor de poliţie rurală se vor desfăşura activităţi de documentare, în vederea identificării persoanelor din categoria vizată, persoanele identificate în această situaţie vor fi verificate în bazele de date ale poliţiei. Pentru persoanele a căror identitate nu a putut fi stabilită, se va întocmi un dosar ce va fi preluat de