Înainte cu câteva ore ca Bachus să dea start la distracţie şi voie bună, meşteri populari şi gospodine de la ţară erau deja la standuri, pregătindu-se pentru eventualii cumpărători. Meşteri populari din toată ţara şi-au expus produsele, de la jucării pentru copii, la cojoace din piele de oaie. Un lingurar din Vâlcea a pus pe taraba sa toată tradiţia rudarilor din judeţ. „Am apucat să vindem câte ceva, pentru că la noi majoritatea obiectelor sunt de uz casnic. Vin să ia o lingură să dea în oală, avem şi nişte tăvi, dar şi nişte găvane pentru aluat. Mai facem şi o mămăligă pe care să o punem pe masă. Înainte, servim o ţuică de Vâlcea şi un vin de Focşani. Preţurile sunt accep-tabile“, a dat asigurări Ion Guşatu.
O gospodină din Maramureş, care la fiecare festival pune în vânzare cergi, i-a invitat pe vrânceni să viziteze Săpânţa. „Avem de vânzare pături din lână. 150 de lei costă una şi 60 de lei carpeta. Pentru dormitoare cu dimensiuni mai mari avem la preţ de 250 de lei. Am adus şi feţe de masă făcute de bunica. Am fost de foarte multe ori la acest festival. Organizarea a fost şi în alţi ani şi este şi acum foarte bună“, a declarat Anuţa Moldovan.
Vizitatorii au putut admira, dacă nu şi-au cumpărat, şi diferite obiecte populare făcute de mână, cum ar fi instrumente de cântat, cămăşi, cera-mică şi ţesături. „Este foarte frumos, am fost şi în anii trecuţi. Achiziţii nu prea am făcut, dar am trecut să vedem. Ne bucurăm, ne place. Vom merge şi la concert pentru că nepoatei mele îi place Andra“, ne-a spus Maria. Nepoţica nu s-a lăsat până ce bunica nu i-a cumpărat un fluier. „Mi-am luat un fluier pentru că ştiu să cânt, am învăţat singură“, ne-a spus Bianca.
Vremea de ieri a fost numai bună pentru o plimbare şi o gustare în aer liber. Friptura, micii şi cârnăciorii sfârâiau pe grătare, iar licorile lui Bachus aşteptau să fie turnate