Fraţii libanezi Ahmed şi Hassan Murad, investitori cunoscuţi în principal ca antreprenorii din spatele unor branduri precum Spring Time (restaurante/fast-food) sau Mandy (preparate din carne), finalizează în prezent o investiţie de 3,7 milioane de euro ce vizează modernizarea unei fabrici de conserve de legume, fructe şi preparate din carne situată în localitatea argeşeană Topoloveni.
Această localitate este şi una dintre cele mai cunoscute din industria alimentară românească în condiţiile în care de acest loc este legat numele magiunului "de Topoloveni", singurul brand românesc alimentar protejat de UE.
"După ultima etapă de modernizare a vechii fabrici de prelucrare a fructelor şi legumelor vom putea asigura capacităţi de peste 30 de tone de mâncare gătită şi specialităţi tradiţionale pe zi", a spus Nicolae Păuna, directorul general al MGC International Investments, companie cu afaceri de 3,4 mil. euro anul trecut, prin intermediul căriea cei doi investitori libanezi fac afaceri în judeţul Argeş.
Totuşi MGC International Investment este o companie relativ mică din portofoliul de business-uri al fraţilor libanezi în condiţiile în care ei rulau la sfârşitul anului trecut prin intermediul companiilor Glina (producătorul brandului Mandy) şi prin intermediul Spring Prod Com (care operează reţeaua de restaurante Spring Time) în total aproximativ 25 de milioane de euro.
La afaceri sub 4 milioane de euro/an, MGC International Investments se află în poziţia unui jucător de nivel mediu pe piaţa conservelor de legume şi fructe. Spre comparaţie, Contec Foods, cel mai mare producător din această industrie, avea la sfârşitul anului trecut afaceri de aproape cinci ori mai mari decât cele ale fraţilor Murad.
Cu toate acestea, oficialii producătorului din Topoloveni se arată optimişti în privinţa evoluţiei viitoare a acestui business deşi