Atunci când vine vorba de mâncare gătită, toată lumea se gândeşte la reţetele bunicii care, din prea multă dragoste pentru familie, prea multe treburi de făcut în acelaşi timp sau pur şi simplu pentru că îi plăcea gustul mâncării preparate acasă, fierbea mâncarea şi cinci sau şase ore, de nu mai rămânea din biata găină, pui sau altă orătanie, decât nişte oase goale. Nu zic, gustul mâncării preparate la foc mic nu este întrecut de nimic, dar cum timpul nu ne mai permite să adormim lângă oala de sarmale sau lângă friptura de porc din cuptor, trebuie să ne punem pofta în cui. Şi cum umblă vorba că ar fi mai bună mâncarea preparată rapid, fără prea multă prăjeală şi grăsime, că păstrează din plin cât mai multe vitamine, am ales câteva reţete ce se prepară cât ai zice...peşte.
Pofta vine mâncând...sau citind şi văzând, după caz
De ce să stăm cu orele să fierbem o mână de fasole, când se poate găsi la magazin, la conservă sau borcane? Cum ziceam, gusturile nu se compară, dar te pot scoate din bucluc, când e cazul.
Că ai musafiri neaşteptaţi, vrei să-i faci o surpriză partenerului sau pur şi simplu nu ai nici timp, nici chef să stai ore în şir lângă aragaz, orice reţetă ce o poţi prepara rapid, este un lucru pe care nu îl poţi ocoli.
Și în fond, ce să fie greu de preparat la o salată, sau o ruladă, o pizza sau o prăjitură? Nimic şi, cum se zice, pofta vine mâncând....sau citind şi văzând, după caz. Căci nimeni nu poate fi indiferent în faţa unei fotografii din care îţi "zâmbeşte” galeş o pizza cu ceapă roşie, o ruladă parfumată de smochine sau o salată de fasole, plină de proteine. Totul preparat uşor, rapid şi, mai ales, sănătos.
Cuscus cu caracatiţă afumată
● 4 porţii, uşor, 45 de minute, felul doi
● Ingrediente: 200 g cuscus prefiert, două conserve caracatiţă afumată, doi căţei de usturoi, o lingură cu capere,