In fine. PNL isi face ordine in interior inaintea bataliei electorale din decembrie. Asa se explica decapitarea conducerilor PNL Sector 1, Dambovita si Mehedinti. De departe insa, dintre cele trei evenimente, cel mai important este modul in care a fost rezolvat cazul Moisescu. La capatul unei decizii dramatice pe care liberalii au stiut sa o ia fara prea multe ezitari. Raspunzand dilemei daca eliminarea birourilor de conducere ale organizatiilor trebuie facuta chiar acum, in pragul alegerilor parlamentare, sau daca nu cumva ar fi trebuit identificat un moment ulterior lunii decembrie.
Era inevitabil sa se intample asa. Din motive diferite, in cazul celor trei organizatii, avand insa si un numitor comun. Numitorul comun este ca, din perspectiva intereselor PNL, niciuna dintre cele trei organizatii nu lucra efectiv in favoarea acestui partid. PNL Sector 1, sub conducerea lui Vlad Moisescu, a fost o organizatie puternica. Disciplinata. Dar nu apartinand partidului, ci mai degraba organizatia unui om. Armata sa politica personala. Atunci cand interesele lui Vlad Moisescu coincideau cu cele ale PNL, organizatia lucra pentru PNL. De cate ori interesele personale ale lui Vlad Moisescu intrau in divergenta cu cele ale partidului, atunci organizatia PNL Sector 1 se transforma intr-un handicap. Intr-un obstacol.
Dar care erau acele interese divergente care au condus la controversatul caz Vlad Moisescu? Ele sunt aproape in totalitate de natura financiara. Iesirile sale politice, in ultima vreme destul de frecvent in dezacord cu cele ale partidului, au in spate motivatii de asemenea financiare. Vlad Moisescu este un important businessman. Unul dintre cei mai importanti. Si, pana de curand, unul dintre cei mai discreti. Afacerile sale se desfasoara in perimetrul sectorului 1 si, cel mai adesea, in legatura nemijlocita cu Primaria. Cu modul in c