Echipa lui Reghecampf aşteaptă ca oponentul să-şi piardă puterile: în partea secundă a meciurilor e, de departe, cea mai tare din România.
Steaua aleargă cel mai bine şi rezistă cel mai mult. Toate rivalele ei au remarcat asta, fiind lăudaţi şi Reghecampf, şi preparatorul fizic Neubert. Dovada că nu e vorba doar despre închipuirile adversarelor: un clasament întocmit numai după rezultatele din jumătatea a doua a partidelor o plasează pe Steaua lider detaşat. Adică echipa marchează şi face puncte o dată ce oponentul cade fizic.
Roş-albaştrii ar avea 28 de puncte dacă s-ar lua în considerare doar părţile secunde ale jocurilor, exact cîte au acumulat şi în ierarhia reală. Doar că în clasamentul adevărat pe locul al doilea e Pandurii, cu doar trei puncte în urma "militarilor", în vreme ce în topul scorurilor de după pauză trupa din Ghencea e urmată de FC Vaslui, la şase puncte distanţă. Performanţa moldovenilor e surprinzătoare. Porumboiu a demis pînă acum doi antrenori motivînd că echipa nu e pregătită fizic, pe Inacio înaintea startului stagiunii şi pe Şumudică, recent.
Faptul că Steaua s-a comportat mai bine spre sfîrşitul jocurilor decît la începutul lor e demonstrat şi urmărind ce au făcut Tănase şi Chipciu în primele jumătăţi ale meciurilor: doar 18 puncte, abia pe poziţia a cincea în Liga 1! Formaţia roş-albastră a învins inclusiv în derby-urile pe care le-a disputat înaintea întreruperii campionatului graţie forţei pe care a arătat-o pe finaluri: 1-0 cu Rapid la ultima fază a meciului, 2-1 la Ploieşti după 1-1 la pauză şi 1-0 cu CFR Cluj, tot cu o reuşită apărută spre sfîrşitul jocului."Probabil că Steaua foloseşte metode de antrenament mai noi, mai moderne, nu ştiu exact care e secretul, dar echipa arată că e foarte bine pregătită" (Petre Grigoraş, antrenor Pandurii)
"Chiar dacă am avut nouă jucători convocaţi la echipele naţionale, ei