* evenimentul aniversar de ieri a marcat împlinirea a 105 ani de la naşterea scriitorului Mihail Sebastian
Liceul teoretic "Mihail Sebastian" a sărbătorit, ieri, 105 ani de la naşterea patronului spiritual. Cu acest prilej, profesorii şi elevii liceului au organizat o zi memorabilă, în care opera scriitorului a fost la loc de cinste. Toţi cei prezenţi la eveniment au asistat la un program ce a cuprins activităţi interactive cu poezie, rebus şi desen. Mai mult, elevii au dat citire şi câtorva opere literare ce au marcat anii de glorie ai dramaturgului brăilean şi au pregătit un program muzical. "Astăzi (n.r - ieri), elevii şi profesorii Liceului «Mihail Sebastian» îşi aduc modestul omagiu celui care acum 105 ani se năştea într-o zi de toamnă, la Brăila. A devenit aproape o tradiţie ca în fiecare an şcolar, la 18 octombrie să ne aducem aminte de acela pe care ne place să-l numim mentorul nostru spiritual şi anume scriitorul Mihail Sebastian", a afirmat profesorul Valentina Vintilă.
Şi pentru ca ziua să fie completă din punct de vedere literar, liceenii, cu sprijinul Bibliotecii Judeţene, "Panait Istrati" au organizat şi o expoziţie de cărţi cu cele mai însemnate opere ale scriitorului.
La eveniment au participat directorii liceului, Liliana Marin şi Raluca Ionescu, şi inspectorul şcolar Veronica Picuş.
Recunoscut ca romanicier şi dramaturg, Mihail Sebastian a debutat în literatură în 1932 cu un volum foarte scurt "Fragmente dintr-un carnet găsit", apoi în acelaşi an a publicat un volum de nuvele, "Femei". A urmat publicarea mai multor romane precum "Oraşul cu salcâmi", în 1935 şi "Accidentul" în 1940. Scriitorul se impune, de asemnea, ca dramaturg cu piesele de teatru "Steaua fără nume", "Jocul de-a vacanţa" şi "Ultima oră".
* evenimentul aniversar de ieri a marcat împlinirea a 105 ani de la naşterea scriitoru