România are nevoie ca de aer de dezvoltarea unei clase puternice antreprenoriale, iar prezenţa unei reţele de întreprinderi cu capital românesc asigură dezvoltarea economică a oricărei zone, este concluzia ediţiei a cincea a galei "Campionii în business ai Transilvaniei şi Banatului", care a avut loc ieri la Cluj-Napoca.
Ziarul Financiar a premiat la Cluj trei companii mari şi mijlocii (cu o cifră de afaceri de peste 15 mil. euro în 2011) şi trei companii mici (cu afaceri cuprinse între 3 şi 15 mil. euro anul trecut), deţinute şi dezvoltate pe teritoriul României.
O parte dintre antreprenorii din Transilvania şi Banat care au afaceri în sectoare precum agricultura, furnizarea de soluţii energetice, furnizarea de servicii şi soluţii IT, farma şi producţia şi comercializarea bunurilor de larg consum au devenit câştigătorii celei de-a cincea ediţii a proiectului "Campioni în business", susţinut de ZF în parteneriat cu fondul de investiţii Enterprise Investors, BCR, cea mai mare bancă locală, firma de audit şi consultanţă PwC şi Fundaţia Triple Helix.
Partenerii proiectului "Campioni în business" de anul acesta au decis să acorde şi câteva premii speciale pentru poveşti de succes inedite ce stau la baza performanţei antreprenoriale.
La secţiunea companiilor mici, au fost premiate următoarele firme: IPEC SA din Alba Iulia (producător de articole de menaj din porţelan cu o cifră de afaceri de 14,7 mil. euro în 2011, în creştere cu 35% faţă de 2010.
Furnizorul clujean de soluţii informatice Net Brinel, controlat de Marcel Borodi (cifră de afaceri de 13,1 mil. euro în 2011, în creştere cu 41% faţă de 2010.
Compania de IT Arobs Transilvania Software din Cluj, controlată de Voicu Oprean, cu o cifră de afaceri de 7,9 mil. euro în 2011, în creştere cu 13% faţă de 2010. Premiul special la secţiunea companiilor mici a fost acorda