Master - Chef Ioan Florescu şi Lady Chef de România Cornelia Ghişoi, ambii din Braşov, au urcat pe podium echipa României la Olimpiada Gastronomică din Germania
La începutul lunii, Cornelia Ghişoi, din Braşov, a participat, alături de alţi colegi maeştri, la cea de-a 23-a ediţie a Olimpiadei Gastronomice, eveniment ce a avut loc în oraşul german Erfurt. 200 de mii de vizitatori a avut manifestarea internaţională, unde au participat peste 1.300 de bucătari din întreaga lume, din 56 de ţări. S-au pregătit 9.800 de meniuri pentru care s-au folosit în total, printre altele 20 de mii de ouă, o tonă de carne, peste o tonă de peşte şi 140 de kilograme de zahăr. Olimpiada a fost câştigată de echipa Suediei.
Meniul câştigător al românilor a fost compus din: gustare caldă din peşte, un fel principal, un desert şi o piesă artistică din zahăr intitulată „Alice în Ţara Minunilor”, realizată de o doamnă din Câmpina. Căpitanul echipei a fost Ioan Florescu, maestru în arta culinară. Este braşovean şi găteşte de 14 ani. „Este o responsabilitate. Împreună cu echipa am gândit meniul, l-am probat de 2-3 ori, am mai adus modificări. Dar finalul a fost fericit. Cred că vreo 3 luni ne-am pregătit”, povesteşte maestrul. Alături de cei doi master-chef braşoveni, în echipă au mai fost bucătari din Braşov, Bucureşti, Câmpina, Oradea.
Şi seniorii şi juniorii au venit acasă cu medalii de bronz. „Mă pregătesc de 22 de ani de când sunt în această meserie pentru a ajunge la această olimpiadă. Cred că a fost o şansă pentru că sunt şi alţi profesionişti. Pentru olimpiadă m-am pregătit câteva luni bune, împreună cu maestrul Ioan Florescu, care este şi şeful meu. A fost un concurs greu, mai ales că a fost şi prima dată pentru mine, dar a fost o mare şansă”, spune şi Daniel Buzea, maestru bucătar.
Un alt membru al echipei „de bronz” a fost Alexandru Vreme. „Lucrez de 4