În urmă cu aproape un secol, o familie de adepţi ai teosofiei a clădit o casă impunătoare pe o colină din New York, cu scopul de a-l găzdui în ea pe Mesia, la a doua sa venire. Daily Mail publică povestea reşedinţei din Chapel Hill, construită în anul 1928 de familia Griscom, ai cărei membri nu au apucat să locuiască acolo.
În 1969, Ludlow Griscom, primul urmaş al proprietarilor, a donat clădirea Colegiului din Manhattan, cu scopul de a o transforma în internat. Din lipsă de fonduri, reprezentanţii instituţiei au abandonat proiectul, lăsând clădirea într-o stare avansată de degradare.
În 1987, Sandra Galuten a cumpărat dreptul de proprietate asupra domeniului din Chapel Hill pentru o perioadă de 90 de ani. Împreună cu soţul ei, care a decedat în 2007, femeia şi-a petrecut ultimii 25 de ani încercând să aducă la starea iniţială reşedinţa de aproape 1.400 de metri pătraţi, situată pe un teren de circa 9.000 metri pătraţi.
"Totul era spart şi fuseseră câteva incendii înăuntru. Cea mai mare parte a acoperişului era distrusă. Am renovat-o din temelii", a declarat Sandra Galuten. Femeia a scos acum casa la vânzare şi cere în jur de 15 milioane de dolari pe ea.
Aceasta este situată în zona Bronx, în cel mai înalt punct al oraşului, fiind înconjurată de vegetaţie. Arhitectura iniţială a fost respectată, cu toate că reşedinţa a fost dotată cu o serie de facilităţi moderne, cum ar fi o sală de sport.
Adepţii doctrinei teosofice consideră înţelepciunea divină parte a cunoaşterii umane. Aceasta este o doctrină religioasă şi filosofică ce-şi are originile în Grecia antică şi care, în secolul al XIX-lea, s-a îmbinat cu o serie de concepte orientale. Teosofii cred în reîncarnare, în atingerea perfecţiunii sau în atingerea unui contact direct cu divinitatea.
Familia newyorkeză care a ridicat clădirea devenită, între timp, monument istoric, e