O casă-monument istoric, restaurată cum se cuvine şi decorată cu gust. Un gust diferit, care se găseşte şi în preparatele din meniu, realizate de nimeni altul decât maestrul Petrişor Tănase. Bine aţi venit la 5 Continents, chiar aici, în Craiova.
5 Continents a apărut în peisajul restaurantelor din Craiova la 1 octombrie. Dan Gavrilă, „capul răutăţilor“ în acest demers de a face ceva diferit în materie de localuri din Craiova, are 35 de ani şi lucrează în domeniul auto. Numele restaurantului său e o metaforă pentru ceea ce se găseşte în meniu. „Nu veţi găsi multe mâncăruri de pe fiecare continent, sunt lucruri pe care le-am mâncat pe unde am fost – nu am fost pe toate continentele –, care mie mi-au plăcut şi pe care le-am vrut în meniu“. Cele trei pasiuni ale sale, recunoaşte el, s-au confundat. „Am îmbinat pasiunile mele pentru arhitectură, mâncare şi restaurante. E frumos să ai un loc al tău, pentru că munceşti altfel. Munceşti cu drag, cu spor când e vorba de afacerea ta şi nu te mai uiţi la câte ore aloci, iar locul ăsta te îmbie la muncă“, a spus Dan Gavrilă.
Colaborarea cu Petrişor,
una norocoasă
Nu numai la muncă, ci şi la mâncat. Iar asta cu atât mai mult cu cât în bucătăria restaurantului 5 Continents preparatele prind gust şi culoare din mâinile maestrului Petrişor Tănase. Pe acesta, spune Dan Gavrilă, l-a cunoscut printr-un noroc - un „serendipity“, care este şi numele pe care îl dorea pentru local, dar care, acum, dă doar numele unei salate. Întâlnirea sa norocoasă cu Petrişor s-a petrecut în Bucureşti, când Dan Gavrilă a cerut sfatul unui alt maestru bucătar, care i-a zis să se lase păgubaş. „La început nu era totul conturat, iar banii erau destul de puţini. Restaurantul trebuia să fie doar o berărie. Până la urmă, am ajuns să discut cu Petrişor, care mi-a zis «da, facem, te ajut să lansezi, stau la tine». Are o pasi