Din cele 81 de firme care deţin chioşcurile vizate de demolare în Craiova, 46 nu au nici un angajat
Conducerea Primăriei Craiova a contrazis zvonurile potrivit cărora peste 1.000 de oameni ar rămâne în stradă după dărâmarea chioşcurilor pentru care s-a dat deja dispoziţie de demolare. Într-o conferinţă de presă susţinută vineri, primarul Craiovei a prezentat o situaţie întocmită de Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Dolj cu privire la cele 81 de firme vizate de demolare - firme care deţin cele 106 construcţii ridicate pe domeniul public, dar pentru care n-au plătit de câţiva ani ori chiar niciodată vreun leu la bugetul local.
Din verificările ITM Dolj a rezultat că 46 dintre aceste firme vizate de demolare nu au... nici un angajat, patru au fost sancţionate pentru muncă la negru, iar celelalte, până la 81, figurează cu un total de 187 de angajaţi, dar nu toţi în punctele de lucru vizate de demolare. În plus, controlul a scos la iveală şi alte situaţii interesante: unele firme nici măcar... nu figurează în evidenţele ITM Dolj! Printre acestea se află SC AZITCOM, SC ATELIER, SC ADNICAN COMGEN, SC MILORAF, SC SELICOM, PFA IVANOVICI MIHAI COSMIN. Altele sunt radiate, precum SC ALVAMI, AF FLORESCU COSTINEL DAN, PFI MITRACHE IOANA, PF TĂNASIE CORNELIA, PF ANTONIE CRISTINEL, iar altele sunt în lichidare, printre acestea aflându-se SC IORIX IMPEX şi SC ABY-LEO SRL.
Sute de metri pătraţi, ocupaţi fără acte
Cel mai interesant aspect al situaţiei prezentate vineri de reprezentanţii Primăriei Craiova îl reprezintă suprafeţele unora dintre aceste „chioşcuri“. De fapt, anumitor construcţii ilegale dintre cele pe care municipalitatea doreşte să le demoleze li s-ar potrivi mai mult denumirea de „hale“, ocupând sute de metri pătraţi din domeniul public fără ca deţinătorii lor să plătească chirie la primărie.
Potrivit primarului Craiovei, firma ALMY