„Idrofobie în Bucovina”
„Nici una din ţările monarhiei austro-ungare nu suferă în anul curent aşa de mult de necasurile idrofobiăi (turbării) ca Bucovina, în care grasează, aşa dicând, epidemic această boală de animale împreunată cu un pericol iminent pentru sănătatea şi vieaţa omului. Astfel, proveniră la câni în anul 1898, în toate districtele Bucovinei, 22 casuri de prepus de idrofobiă şi 37 casuri de idrofobiă oficial constatată. De cânii aceştia, cu prepus de turbare, fură răniţi 57 de oameni, dintre cari 38 au fost trimeşi, pe cheltuiala ţării, spre tratare antirabică la Bucureşti, la institutul doctorului Babeş”.
„Patria”, Anul II, nr. 189, Cernăuţi, Duminică 11/23 Octomvre 1898.
„Luminatul străzilor”
„Cetăţeanul neprevenit, care s’ar încumeta să circule seara, la Suceava, pe vreuna din străzile Mihai Viteazul, 6 Noiembrie, Sturza Vodă sau Zamca, riscă pur şi simplu să-şi rupă capul. Întâi din cauza întunericului, şi al doilea, pe unele străzi, din cauza grămezilor de pietroaie lăsate ici - colo, de către serviciul tehnic al Primăriei. Să nu se creadă cumva că aceste străzi sunt lipsite de reţele electrice. Nu, sunt lipsite numai de becuri, în timp ce pe alte străzi sunt prea multe”.
„Lupta Poporului”, Anul III, Nr. 379, Octombrie 1948.
„Şantierului minier Leşul Ursului”
„Au trecut cîteva luni de la intrarea în producţie a şantierului minier Leşul Ursului. În activitatea productivă s-au obţinut aici unele rezultate bune. Dar producţia planificată nu s-a realizat. Transportul minereului din abataje se face cu locomotivele de mină. Sînt însă locuri unde muncitorii trebuie să împingă vagonetele goale sau încărcate cu minereu sute de metri. Linia nu este bine întreţinută şi locomotivele nu ajung pînă la abataje”.
„Zori Noi”, Anul XX, nr. 5546, Suceava, Octombrie 1965.
„Idrofobie în Bucovina”
„Ni