Oradea este, timp de trei zile, capitala pălincii. Cei mai renumiți producători ai celebrei „ape de foc” s-au adunat, pentru al 12-lea an consecutive, în Parcul Bălcescu.
Pălincarii și-au insirat sticlele și butoaiele pe mese și sunt în așteptarea clienților. Sortimentele de pălincă sunt dintre cele mai variate, de la clasica „de prună” pâna la sofisticatele pălinci de pere, porumb sau gutui.
Pălincarii spun ca palinca este un adevarat medicament al românului. Sticluțe de toate dimensiunile și formele, cu desene ale fructelor din care e facută palincă sau cu personaje îmbracate în costume populare, îți atrag privirile la Târgul Pălincarilor.
Pentru cei care nu suporta cele 50-52 de grade ale pălincii pure, unii producători au găsit o soluție: pălinca mai dulce, dar la fel de buna și de naturală. Târgul ține până duminică, așa ca orădenii, dar și turiștii care trec prin oraș sunt așteptați să se delecteze din licoarea naturală.
Litrul costă între 30 de lei, cea de prună; 50 de lei, cea de porumb și ajunge până la 80 de lei, cea de gutui.