Sucevenii dornici să se bucure de roadele toamnei, dar şi de bucate tradiţionale sunt aşteptaţi, începând de vineri, la Festivalul Mustului, organizat în parcarea de lângă Piaţa Centrală a Sucevei.
Evenimentul, a cărui desfăşurare a fost organizată pe durata a trei zile, reuneşte atât producătorii de must, vin, ţuică, palincă, suc de mere, cât şi producători de produse de patiserie, brânzeturi şi diverse alimente tradiţionale, dar şi obiecte din lemn, ochioase şi practice.
Deschiderea oficială a avut loc vineri, 19 octombrie, la ora 15.00, cu un concert extraordinar al Orchestrei „Rapsodia Bucovinei”, împreună cu artişti locali dar şi cu un invitat special, Nelu Hongu.
Prezent la inaugurarea primei ediţii a Festivalului Mustului, primarul Sucevei, Ion Lungu, a spus că îşi doreşte ca acesta să se transforme într-o tradiţie.
„Festivalul este binevenit, având în vedere că anul acesta am deranjat destul de mult sucevenii cu lucrările efectuate pentru modernizarea oraşului. De aceea, cred că trebuie să ne mai şi distrăm, să ne bucurăm de roadele pământului”, a spus Ion Lungu.
De la deschidere nu puteau lipsi reprezentanţii Consiliului Local Suceava, la iniţiativa cărora au fost alocaţi 60.000 de lei pentru organizarea festivalului.
„Încă de când am intrat în politică, unul dintre visele pe care le aveam ca locuitor al acestei zone, din Centru, era să văd din nou prezente stuful şi mustul, la fel ca atunci când eram mic. Iată că din nou acestea sunt prezente, exact acolo unde le este locul, aproape de piaţa alimentară”, a declarat Cornel Grosar, unul dintre iniţiatorii acţiunii.
Ideea de reactivare a centrului Sucevei, ca pe vremuri, a fost expusă de consilierul local Dan Roibu, care îşi doreşte ca în Centru să revină petrecerile de demult, când acolo se organizau festivalul recoltei şi târguri ample, la care participau numeroşi oame