O întreagă generaţie de copii riscă să crească dezvoltând obsesii, având un autocontrol limitat, dificultăţi de concentrare şi prea puţină empatie, din cauza dependendenţei de site-urile de socializare precum Twitter sau Facebook, avertizează un cercetător, potrivit The Telegraph.
Creierul celor mici nu se dezvoltă corespunzător după ce a fost mult prea expus, anterior, lumii digitale, de la o vârstă prea fragedă.
Baroana Greenfield, profesor de farmacologie la Universitatea Oxford, susţine că limitarea comunicării interpersonale şi a contactului interuman va conduce la dificultăţi ale copiilor în ce priveşte stăpânirea regulilor sociale de bază sau a reacţiilor emoţionale.
Ea a criticat dependenţa nesănătoasă de Twitter, iar într-un interviu pentru The Daily Telegraph şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la natura narcisistă a unor site-uri precum Klout.
"Eşti bun la ceva atunci când ai repetat suficient, iar dacă nu ai exersat modul în care priveşti pe cineva în ochi, interpretarea limbajului trupului, folosirea contactului fizic, atunci nu o să te descurci cu aceste lucruri",a explicat ea.
De asemenea, aceasta a adăugat că site-urile precum Facebook sau Twitter creează o generaţie animată de o dorinţă copilăroasă, aceea ce a primi în permanenţă feedback cu privire la viaţa personală.