CE Oltenia a efectuat o plată de nu mai puţin de 1.860 miliarde de lei vechi, pentru lucrări de desulfurare la SE Craiova. Surse avizate din cadrul companiei spun că problema poate deveni interesantă pentru organele abilitate, având în vedere că uriaşa factură s-a plătit în avans, prin august, în baza unui contract încheiat anterior. Suma a fost vărsată în conturile sucursalei craiovene, fără a fi justificată în situaţia de lucrări… lucrări neefectuate la data plăţii.
Banii s-au dat în avans pe vremea mandatului fostului şef al CEO, Constantin Bălăşoiu, către Sucursala Electrocentrale Craiova, deci în ograda actualului şef al sucursalei craiovene, același Bălăşoiu. Rămâne întrebarea dacă tranzacţia s-a făcut în mod legal, având în vedere că este vorba de bani nebugetaţi, adică neprevăzuţi în bugetul companiei, dar şi de o regulă potrivit căreia companiile de stat nu fac plăţi pentru lucrări neefectuate, ci achită facturi pentru lucrările prestate.
SE Craiova, favorită
Înainte de crearea CEO, specialişti ai domeniului prefigurau un viitor sumbru societăţii nou formate, fiindcă pornea la drum cu două „pietre de moară” – CE Craiova şi SNLO, societăţi neprofitabile, dar mari consumatoare de fonduri. De asemenea, prin mai, în presă au apărut foarte multe atenţionări cu privire la faptul că amintitul CEO, având la conducere chiar fostul şef al CE Craiova, va favoriza actuala sucursală craioveană a CEO, în dauna celorlalte două foste complexuri profitabile, lucru predictibil. Prin urmare, Complexul Energetic Oltenia onorează acum contracte lăsate moştenire de fosta conducere, care şi-a predat mandatul la începutul acestei luni, fără ca lucrările prevăzute în documentele societăţii să fie executate.
CE Oltenia a efectuat o plată de nu mai puţin de 1.860 miliarde de lei vechi, pentru lucrări de desulfurare la SE Craiova. Surse avizat