La 6 luni de la inaugurarea din mai şi la o lună de la începerea acţiunilor de informare, 25 de căţei au fost adoptaţi din Dogtown. Voluntarii centrului din Uzunu sună periodic persoanele care au semnat contractul de adopţie, pentru a se asigura că fiecare animăluţ este pe mâini bune. Sâmbătă, de ziua porţilor deschise, peste 50 de copii au ajuns la Dogtown ca să se joace cu căţeii aflaţi în centrul de îngriire. La eveniment, bucureştenii au putut socializa cu câinii şi i-au putut plimba, în timp ce copiii au participat la concursuri de baschet, desene pe asfalt şi pingpong, cu premii oferite de Royal Canin.
Reprezentanţii asociaţiei Portico, deţinătorul proiectului, împreună cu medicii partenerului Marcovet au arătat importanţa sterilizării gratuite a câinilor de pe străzi şi a celor cu stăpân deopotrivă. “Prevenirea înmulţirii necontrolate a câinilor reprezintă o prioritate. Primăria Municipiului Bucureşti şi organizaţiile de profil colectează, sterilizează şi returnează câinii, dar este important de ştiut că fiecare dintre noi poate steriliza absolut gratuit câinele propriu sau pe cel de lângă bloc, prin programele derulate de autorităţi, pentru a contribui la rezolvarea problemei. Complementar, noi la Dogtown reprezentăm o verigă dintr-un lanţ de măsuri concrete: rolul nostru este acela de a contribui la informarea populaţiei, pe de o parte, şi de a pregăti spre adopţie câini cu diverse calificări, care să fie utili atunci când se reîntorc printre oameni”, a explicat Florian Fugaşin, directorul Asociaţiei Portico.
9 hectare pentru căţei
Dogtown este un proiect al Asociaţiei Portico, în parteneriat cu Primăria Municipiului Bucureşti şi Marcovet, cea mai mare clinică veterinară din România. Centrul zonal de protecţie şi îngrijire a animalelor, construit în comuna Uzunu, este finanţat 100% din resurse private puse la dispoziţie de compani