Disfuncțiile erectile (DE) apar atunci când un bărbat are probleme constante și repetate în susținerea unei erectii. Fără tratament, disfuncțiile pot face actul sexual dificil. Trebuie menţionat că termenul de disfuncţie erectilă nu este egal cu cel de impotenţă. Sursa: Northfoto
Potrivit unui studiu făcut de Massachusetts Male Aging despre disfuncțiile sexuale, problema poate să apară prima dată în jurul vârstei de 40 de ani. Peste un milion de români suferă de disfuncţii erectile, însă doar 1% dintre ei se prezintă la medic, potrivit unor statistici făcute în țara noastră.
Simptomele difunțiilor sexuale includ: Erecțiile sunt prea „ soft” pentru a permite actul sexual.Erectiile dureaza numai pentru scurt timp.Incapacitatea de a ajunge la erectii.
Bărbații care nu pot obține sau menține o erecție (pentru 75% din timpul în care înceacă să facă sex) sunt considerați drept suferinzi de disfuncție erectilă.
Mai mult de 25% dintre bărbaţii romani cu vârsta peste 35 de ani au un oarecare grad de disfuncţie erectilă. Trebuie menţionat că termenul de disfuncţie erectilă nu este egal cu cel de impotenţă.
De fapt, specialiştii în domeniu au ajuns la concluzia că termenul de impotenţă este prea agresiv şi sugerează mai degrabă absenţa totală a funcţiei aşa că a fost înlocuit cu cel de disfuncţie erectilă. Aceasta este definită de specialişti drept imposibilitatea de a obţine şi menţine o erecţie suficientă pentru realizarea unui act sexual satisfăcător.
Disfuncţie uşoară sau severă?
Care ar fi cauzele problemelor de erecţie? Pâna în anii 90 s-a crezut că 90% dintre disfuncţiile erectile sunt de natură psihogenă, altfel spus se credea că nu există bărbaţi impotenţi, ci numai femei nepricepute. Ulterior, pe măsură ce s-au acumulat date noi cu privire la fiziologia erecţiei, s-a ajuns la concuzia că, de fapt, mai