Pentru a stârpi corupţia din sistem, toţi înalţii funcţionari din Ministerul de Finanţe vor fi concediaţi, iar în locul lor vor fi angajaţi alţii.
Atena aşteaptă mai mult ajutor de la Uniunea Europeană, dar până acum Guvernul nu a convins că ţara este administrată în mod eficient, în contextul în care politicienii corupţi şi bogaţii continuă se se înfrupte în continuare din fondurile ţării şi nu se întreprinde nicio acţiune în această privinţă.
Dar se pare că Troica creditorilor a pus acum piciorul în prag şi Executivul elen a hotărât să trimită în şomaj toţi înalţii funcţionari şi în locul lor să fie angajaţi la Fisc alţi 2.000, scrie „Die Welt".
Acţiunea este menită să stârpească un fenomen bine cunoscut în Grecia: corupţia. Chiar dacă nu vor da un exmen drastic pentru angajare, nou-angajaţii la Fisc nu pot spera să rămână în post mai mult de trei ani. Unii dintre ei vor fi puşi pe liber după trei luni, pentru că vor fi evaluaţi din trei în trei luni.
Sarcina lor este să aducă la buget bani cât mai mulţi, iar cine nu îndeplineşte cota pleacă. În plus, contractele de muncă sunt pe o perioadă determinată de trei luni. Şi pentru a fi mai eficienţi, Guvernul a promis că vor fi modificate şi câteva legi care să stopeze evaziunea fiscală şi hemoragia de capital în străinătate.
MILIONARI CU DECLARAŢII DE VENIT ZERO
Cupa s-a umplut după ce presa şi creditorii internaţionali s-au tot întrebat cum poate cineva care a declarat un venit anual de 25.000 de euro să transfere 52 de milioane de euro în străinătate?
Ce fel de venituri suplimentare trebuie să aibă o persoană care, potrivit propriilor declaraţii de venit, a câştigat 5.588 de euro în 2010, dar reuşeşte totuşi să transfere 19,8 milioane de euro în străinătate?
Şi cum se face că un cetăţean grec pune deoparte 9,7 milioane de euro în străinătate când el nu câştigă niciun eu