Viata in triburile Masai nu este atat de simpla, cum ar putea crede oamenii din lumea civilizata. Acolo, fiecare zi este dura, oamenii trebuie sa lupte pentru supravietuire si sa invete cum sa fie cat mai necrutatori.
Locuitorii triburilor Masai din Kenya si Tanzania au diverse traditii sangeroase, care ar oripila omul modern, conform Environmental Graffiti:
Cativa barbati se lupta cu o vaca ce se zbate, sperand ca va scapa cu viata. Cineva tine un borcan pregatit special, aproape de gatul animalului, caci atunci cand vor intepa vena jugulara, sangele cald, pompat de inima ce inca bate, trebuie sa ajunga in recipient. Macar vaca va scapa cu viata, caci scopul nu este sa fie omorata, ci este nevoie doar e sangele ei.
Un borcan de sange "delicios"
Triburile Masai traiesc in Kenya si Tanzania, fiind probabil cele mai cunoscute din lume. Sunt celebre pentru vesmintele lor rosii, infasurate in jurul corpului, coditele groase de par si ritualul de a bea sange.
Constructia colibelor revine femeilor, fiind facute din bete si crengi.
Acest trib este de origine nilotica, ceea ce inseamna ca sunt originari din zona Nilului, ce se intinde din Africa pana spre mediterana, in nord. Au un trecut demn, au refuzat sclavia si au luptat pentru libertatea lor cum au stiut mai bine.
In timpul secolului XIX au dominat aproape intreaga vale a marelui recif, fiind razboinici nemilosi, care isi omorau dusmanii cu sulite si alte arme ascutite. Sunt protejati de zeul Engai, despre care spun ca este si detinatorul de drept al vitelor.
Chiar si rugaciunile lor spun: "Creatorule, da-ne vite si copii", aceasta fiind cea mai mare avere a unui barbat masai. Carnea, laptele si sangele animalelor sustin dieta familiei, iar pieile sunt transformate in vesminte, paturi si al