Era Chef Executive la King David din Ierusalim, cel mai renumit hotel din Israel, unde gătise pentru regele Juan Carlos şi Francois Mitterand, pentru Gorbaciov şi Bill Clinton, când i s-a propus să lucreze în Bucureşti. Nici n-a vrut să audă. A venit, totuşi, în România şi, din 1996 s-a stabilit aici. Anul trecut a obţinut şi cetăţenia română. Chef Joseph Hadad povesteşte despre originile sale marocane şi tunisiene, despre începuturile într-ale bucătăriei, care au fost de undeva de jos, "de sub mochetă", despre soţia sa, Gila, care i-a fost elevă la şcoala de bucătari, şi despre viaţa de familie de acum, de când a rămas singur, cu trei copii. Din 5 noiembrie, Chef Joseph Hadad, alături de Nicolai Tand şi Tudor Constantinescu, va trece prin foc şi va pune pe jar profesioniştii în gastronomie din România, în cel mai tăios show de cooking din lume, Top Chef, care începe la Antena 1.
"N-am vrut să vin în România"
Era Chef Executive la King David din Ierusalim, cel mai renumit hotel din Israel, când i s-a propus să vină în România, la Casa Vernescu, restaurantul-casino ce se deschidea la Bucureşti. Nici n-a vrut să audă. "Nu ştiam foarte multe despre Romania, cum ştiam, de exemplu, despre Franţa, America sau Belgia, unde am muncit, unde am făcut stagiu profesional. Mi s-a spus că e o distanţă de o oră şi jumate cu avionul, şi că acolo se va servi mâncare tradiţională franţuzească, cum făceam eu la King David. Le-am spus că nu mă interesează. Eram în poziţia de Chef Executive, gătisem pentru regele Juan Carlos, pentru Madonna, Michael Jackson, Bill Clinton, prinţul de Liechtenstein, Gorbaciov, Mitterand. După câteva luni, prietenul care mi-a făcut propunerea a insistat: <