Poate că nu vor ajunge nici Marta, nici Birgit Prinz, nici măcar Cosmina Duşa, golgeterul Olimpiei Cluj, formaţie calificată în optimile de finală ale Ligii Campionilor la fotbal feminin, dar în mod cert aceste fete între 12 şi 14 ani au foarte mult talent. Sunt puştoaicele din clasele 6-8 de la Şcoala Americană de Fotbal din Bucureşti, cea mai tânără formaţie românească de fotbal feminin.
Pasionate, talentate şi antrenor şcolit în Statele Unite
Din păcate, nu există competiţie pe plan intern pentru fetele de vârsta lor, astfel încât nu pot juca decât partide amicale sau pot lua parte la turnee internaţionale. Deocamdată, totul este mai degrabă la nivel de proiect, dar antrenorul Alex Sota (27 ani) are gânduri mari cu aceste puştoaice, chiar dacă sezonul este aproape încheiat: "Foarte multe dintre ele sunt extrem de talentate, cu siguranţă că, dacă s-ar ţine serios de acest sport, măcar trei-patru ar ajunge la nivel înalt!".
Pasiunea fetelor se vede clar de la antrenamente. Se strâng toate în jurul antrenorului şi ascultă extrem de atente indicaţiile. Inutil de precizat, toate discuţiile sunt în limba engleză. Apoi, în teren, încearcă să pună în practică ce li s-a cerut. Nu par deloc deranjate de ghetele cu crampoane, ba chiar se descurcă foarte bine cu ele. Aleargă, driblează, şutează la poartă şi, ceea ce este foarte important, se încurajează una pe alta. Aici nu este loc de invidie. "Sunt extrem de entuziaste, le place mingea şi nu le e ruşine să întrebe atunci când nu înţeleg ceva, ceea ce înseamnă că vor să înveţe", mai spune tehnicianul lor, un tip plecat imediat după Revoluţie în SUA, împreună cu părinţii, unde a absolvit Facultatea de Comunicare SCSU de la New Haven, Connecticut, şi care a revenit în urmă cu doi ani în România.
"Multinaţionala" română a făcut senzaţie la Istanbul
Cum în România nu există încă o competiţie o