„Penisul arată mai bine, se simte mai curat și-și va satisface din plin femeia” , asta spun familiile din lumea întreagă, care au preluat de la evrei “tăierea împrejur”, una dintre cele mai vechi intervenții chirurgicale. Odată ajunși la maturitate, persoanele circumcise își privesc bărbăția ca pe-un handicap, iar în locul haremului visat au parte de-o singurătate cruntă. Asta i s-a întâmplat și unui jurnalist olandez, care a realizat un documentar pornind de la o simplă întrebare către cea care i-a dat naștere: ”Mamă, de ce m-ai circumcis?”
Adevărul despre TRADIȚIA BARBARĂ care MUTILEAZĂ milioane de bărbați
Sursa: http://www.guardian.co.uk/
Chestionând oameni simpli care au ales circumcizia pentru odraslele lor de parte masculină, dar și chirurgi sau psihologi, jurnalistul Michael Schaap a reușit să spargă unul după altul miturile care au perpetuat popularitatea acestei barbarii.
Inițial, circumcizia era aleasă din motive religioase, dar și pentru că pielea din jurul penisului era considerată un rebut, așa cum sunt, spre exemplu, unghiile prea mari. Astăzi, părinții își operează băieții pe baza unor temeiuri aberante precum aspectul estetic sau creșterea potenței.
Cobai fără voie
Procedura nu durează mai mult de 15 secunde, iar copilul abia dacă-și va aminti de durerea simțită. Odată rămași fără prepuț, acea “teacă” în care stă penisul aflat în repaus, băieții încep să-i înțeleagă rostul : de a lubrifia, proteja și amplifica plăcerea, fiind mărginită de mii de terminații nervoase. “Simt că-mi rănesc partenera. Pielea penisului meu este tare ca o scoarță de copac”, mărturisește unul dintre tinerii circumciși.
Experții în circumcizie admit că practica nu are o utilitate bine definită și cu siguranță nu te scapă de bolile grave cu transmitere sexuală, așa cum se credea. “E nevoie de 2.000 de intervenții chirurgicale, pentru a put