Mic la stat, dar cu inimă inocentă şi mare, de copil căruia cancerul nu i-a omorât zâmbetul de pe chip. Paul Ionaşcu, de 14 ani, din Feteşti, Ialomiţa, se confruntă cu un carcinom al rinofaringelui, o tumoare malignă ce are de gând să-i cuprindă treptat şi alte organe. Născut într-o familie nevoiaşă, Paul visează să ajungă bucătar. Dar până atunci, are nevoie de medicamente pentru a redeveni sănătos. Mic la stat, dar cu inimă inocentă şi mare, de copil căruia cancerul nu i-a omorât zâmbetul de pe chip. Paul Ionaşcu, de 14 ani, din Feteşti, Ialomiţa, se confruntă cu un carcinom al rinofaringelui, o tumoare malignă ce are de gând să-i cuprindă treptat şi alte organe. Născut într-o familie nevoiaşă, Paul visează să ajungă bucătar. Dar până atunci, are nevoie de medicamente pentru a redeveni sănătos.
E mititel, deşi are 14 ani, dar un zâmbet larg, izvorât parcă din tristeţe, îi brăzdează figura. Paul Ionaşcu e un băieţel din miile de copii loviţi de soartă. Altfel, pe toate le-ar fi dus, acolo, în câmpia Ialomiţei, doar sănătate să fi fost. Paul termina clasa a VII-a, se mândrea că e bun la matematică, dar sorbea din priviri emisiunile TV despre bucătărie şi mâncăruri. “Bucătar aş vrea să mă fac atunci când voi fi mare”, spune el nelăsând loc de dubiu. Îl apreciază pe Chef Florin Dumitrescu, unul dintre juraţii emisiunii “Masterchef”, difuzată de PRO TV, şi cel mai mult şi mai mult şi-ar dori să prepare o tocăniţă de pui delicioasă, aşa cum îi place lui să mănânce.
Dar până atunci, Paul are nevoie de răbdare, de forţă şi de baftă. La începutul verii a fost diagnosticat cu o maladie extrem de gravă, carcinom de rinofaringe, stadiul III. Treptat, afecţiunea i-a dat dureri uriaşe de picior, apoi s-a extins spre ficat, plămâni şi în zona bazinului, după cum arată cele mai recente analize. Iar boala, în foamea ei, cere, dincolo de chimioterapie, şi alte medicamente,