În fiecare județ din țară există cel puţin un om de afaceri cu o avere suficient de mare pentru a se califica în Top 300. Unele regiuni însă concentrează cea mai mare parte a averilor milionarilor români.
Aproape 3 miliarde de euro au dispărut, într-un an, din valoarea totală de piață a companiilor milionarilor români, plus valoarea proprietăților deținute de aceștia și, în unele cazuri, chiar din banii din conturi. Pierderile și insolvențele din 2011 au avut un cuvânt greu de spus în această statistică. Astfel, totalul averilor celor 300 de milionari s-a ridicat la circa 26,5 miliarde de euro față de 29,5 miliarde de euro cu un an în urmă. Dacă luăm în calcul faptul că unii dintre cei prezenți în Top 300 cei mai bogați români își desfășoară activitatea în afara granițelor țării, pierderea la nivel intern s-ar putea să fie chiar și mai mare. Interesant este faptul că aproape jumătate din averile celor 300 de milionari sunt concentrate în București și Ilfov, care adună aproximativ 12 miliarde de euro din totalul de 26 de miliarde de euro. În Capitală, desfășoară afaceri circa 110 oameni, în cele mai diverse domenii. De altfel, cei mai bogați români din top 10 au sediul în București și, uneori, o a doua reședință în străinătate.
Singurele nume „mari“ din top 10 milionari români care nu au sediul principal în Capitală sunt Frank Timiș, care este și cetățean australian și își derulează businessul pe continental african, Zoltan Teszari, care locuiește în continuare în Oradea, Bihor, Gabriela Valentin Comănescu, cu sediul de bază în Constanța și Ioan Niculae, care menține locațiile din Zimnicea și Giurgiu ca sedii importante ale businessului său. Cel mai bogat „bucureștean“, care are însă și sediul la Monte Carlo, este Ion Țiriac. Afacerile sale au scăzut față de anul precedent, dar evaluarea Capital (care include şi diferite active deţinute)