„Sate vindecate de patima beţiei”
„După informaţiuni positive culese în Bucovina, am aflat că mai multe sate, adâncite în patima beţiei, au fost vindecate pe deplin prin spornica lucrare a preoţilor, cari, adeseori, pun pe ţărani să jure în biserică că nu vor mai bea. Astfel cităm satul Liteni lângă Suceava, scăpat de beţie prin preotul Berariu, de aseminea Horodnicul de jos, din care ţăranii alungară cu putere pe un Evreu ce vroia să deşchidă o cârciumă, lucru ce ar fi în România mai mult de cât o minune. Când poporul din un asemenea sat vrea să bea, îşi aduce o balercă cu vin în casa unui Român, la care se adună acei ce vreau să ia parte şi să bea cât îi trebue”.
„Revista Politică”, Anul II, nr. 11, Suceava, 15 Octomvrie 1887.
„Braconieri înarmaţi”
„Brigadierul Carol Calovschi şi pădurarul N. Ştefniuc, patrulând în sectorul pădurii din comuna Brodina, au observat trei braconieri înarmaţi. La somaţia lor de a arunca arma braconierii au deschis focul asupra brigadierului şi pădurarului cari, la rândul lor, au răspuns cu focuri de armă. În cursul acestei lupte brigadierul a căzut mort, iar pădurarul a fost grav rănit. Braconierii au dispărut după această faptă în adâncul pădurii, nefiind încă identificaţi. Jandarmii postului din Brodina fac toate cercetările necesare pentru descoperirea lor”
„Suceava”, Anul I, Nr. 229, Octombrie 1939.
„Sate vindecate de patima beţiei”
„După informaţiuni positive culese în Bucovina, am aflat că mai multe sate, adâncite în patima beţiei, au fost vindecate pe deplin prin spornica lucrare a preoţilor, cari, adeseori, pun pe ţărani să jure în biserică că nu vor mai bea. Astfel cităm satul Liteni lângă Suceava, scăpat de beţie prin preotul Berariu, de aseminea Horodnicul de jos, din care ţăranii alungară cu putere pe un Evreu ce vroia să deşchidă o cârciumă, lucru ce ar fi în România mai mult d