Crama Gîrboiu va lansa pe piaţă un vin pelin până la sfârşitul acestui an şi se pregăteşte pentru realizarea unui vin licoros în anii următori. Constantin Gîrboiu, administratorul societăţii, spune că vinul pelin este realizat din ingrediente naturale, fără arome artificiale. „Pelinul l-am cules noi şi într-o lună vrem să lansăm acest vin. În planuri mai avem produ-cerea unui vin licoros, după o metodă pe care am văzut-o în Toscana“, a afirmat Constantin Gîrboiu, care a adăugat că firma pe care o conduce nu a descoperit pastilele din care să facă vin şi de aceea foloseşte doar struguri.
Crama Gîrboiu lucrează 200 hectare de vie în zona Dumbrăveni, podgoria Coteşti. Aproape o sută de hectare sunt plantaţii noi, care deja au intrat pe rod. Calitatea vinurilor de aici a început să fie recunoscută şi pe plan internaţional, mărturie fiind exporturile către Italia şi Germania. Pentru a avea vânzări cât mai bune, Crama Gîrboiu oferă vinuri atât la sticlă cât şi la bag-in-box. Motivul este simplu. „Pentru consumul curent oamenii preferă bag-in-box, care poate fi păstrat mai bine, iar o sticlă de vin o cumpără pentru ocazii speciale. Acum noi vindem circa 75% la bag-in-box“, a afirmat Constantin Gîrboiu.
Despre anul 2012, producătorul de vinuri spune că a fost o producţie bună, circa 10 tone la hectar, iar calitatea este foarte bună. Cu toate că 2012 este un an foarte bun, Gîrboiu spune că anul 2009 este unul de referinţă, cu vinuri excelente.
Crama Gîrboiu va lansa pe piaţă un vin pelin până la sfârşitul acestui an şi se pregăteşte pentru realizarea unui vin licoros în anii următori. Constantin Gîrboiu, administratorul societăţii, spune că vinul pelin este realizat din ingrediente naturale, fără arome artificiale. „Pelinul l-am cules noi şi într-o lună vrem să lansăm acest vin. În planuri mai avem produ-cerea unui vin licoros, după o m