Focşănenii prezenţi, sâmbătă după amiază, în Piaţa Unirii, au avut ocazia să fie părtaşi la o demonstraţie de „bucătăreală” la superlativ, realizată de renumitul maestru în artă culinară Horia Vîrlan. Tot sâmbătă, în urma concursului de gastronomie, a fost atribuit titlul de „Bucătarul de aur al Municipiului Focşani”, trofeul şi placheta, echipei de la Pizzeria „Arizona”. Pe locurile următoare s-au clasat bucatele preparate de bucătarii Restaurantului „Alegria” (locul II), Restaurantul „Casa veche” (locul III) şi Restaurantul „Intim (locul IV). Foarte apreciate au fost, de asemenea, de către maestrul Horia Vîrlan, care a jurizat competiţia, specialităţile gătite de bucătarii Restaurantului „Il Piacere”, care a participat în afara competiţiei.
Mirosul micilor, pastramei, cârnaţilor şi al celorlalte fripturi şi frigărui – obişnuitele preparate gustate de regulă la Festivalul Internaţional al Viei şi Vinului „Bachus” - a fost sâmbătă, pentru două ore, pus la...respect de aromele ce s-au ridicat încet, dar sigur, de pe plita bucătăriei improvizate pe scena din Piaţa Unirii, în care-a bucătărit maestrul în arta culinară Horia Vîrlan. Deosebit de volubil şi plin de umor, acesta a reuşit să-i facă să saliveze pe toţi cei prezenţi în zonă, cu o specialitate pe cât de simplă pe atât de delicioasă.
Maestrul bucătar a demonstrat spectatorilor că din legume şi brânză se poate găti, cu efort minim şi în timp record, un fel de mâncare absolut sănătoasă, care îţi încântă şi ochii şi papilele gustative. „Vă propun un preparat de început şi mijloc al toamnei, ce combină vinete, roşii, brânză de capră, ulei de măsline şi busuioc. Desigur, brânza poate fi înlocuită cu alte tipuri de brânzeturi şi se poate folosi şi ulei de floarea soarelui, în locul celui de măsline. Vinetele şi roşiile se taie rondele, se prăjesc pe rând în tigaie, din busuio