Scolile de stat vor deveni mai puternice in viitor, inclusiv in Romania, si nu va mai fi o cerere la fel de mare pentru scoli private, acestea din urmand fiind nevoite sa se diferentieze pentru a putea supravietui, a declarat pentru Wall-Street.ro, David Ottaviano (foto), director al Scolii Americane Internationale din Bucuresti (AISB).
„In toata lumea scoala publica va fi mai puternica. La fel si in Romania. Nu va fi mai fi o cerere la fel de mare ca acum pentru o scoala privata, pentru ca scolile vor fi egale. Tehnologia va influenta toate modalitatile in care invatam. Scolile private vor trebui sa se diferentieze ca sa supravietuiasca. Avantajele unei scoli private precum aceasta vor fi abilitatea copiilor de a invata multe limbi straine, de a avea diferite cursuri precum laboratoare de design”, a mai spus managerul scolii care la inceputul lui septembrie a aniversat 50 de ani de la infiintare.
Scoala Americana Internationale din Bucuresti (AISB) a fost fondata in 1962 de catre ambasadorul american William Crawford si sotia sa Barbara, acestia dorind sa creeze in Romania o scoala de limba engleza pentru elevii care proveneau din familii de oameni de afaceri sau diplomati din Statele Unite, Canada, Marea Britanie sau Japonia. De la 10 elevi la peste 800, din 53 de tari Denumita initial Scoala Americana din Bucuresti (ASB), institutia a devenit Scoala Americana Internationala din Bucuresti (AISB) in 1999 pentru a reflecta caracterul international al colectivului de elevi precum si adoptarea programei de bacalaureat international. AISB este recunoscuta de Ministerul Educatiei din Romania si este acreditata de New England Association of Schools and Colleges, de Council of International Schools si de Organizatia de Bacalaureat International.
In primul an (1962), scoala a avut 10 elevi, iar in prezent are peste 800 de elevi de 53 de nationalita