Ca o adevărată profesoară, Lora s-a pus pe explicaţii pentru cei care nu prea ştiu să scrie corect gramatical şi a început exact cu una dintre cele mai frecvente greşeli.
"Văd din ce în ce mai mulţi adolescenţi care nu ştiu să scrie corect. Vom începe cu lecţia nr 1. Cratima. Folosim cratima când elementele legate prin cratimă au sens de sine stătător. Adică scriem «îmi» într-un cuvânt, nu «î-mi», pentru că «î-» de unul singur nu înseamnă nimic. Scriem «vreo», «vreun», nu «vre-o», «vre-un», pentru că «vre-» de unul singur nu înseamnă nimic. Scriem «l-a» când «l-» înseamnă pe el. Scriem «trimite-ţi» când «-ţi» înseamnă «ţie», al tău: «Trimite-ţi copiii la şcoală». Copiii tăi, adică. «Trimite-ţi o scrisoare». Tu ţie, în caz că duci lipsă. Scriem «trimiteţi» când se referă la voi. Aceasta e o explicaţie pe înţelesul tuturor. Pentru aprofundare, vă rog să o contactaţi pe doamna profesoară de limba română", a scris Lora.
Ce crezi, are dreptate cântăreaţa când le recomandă fanilor să aibă grijă la comentarii?
Ca o adevărată profesoară, Lora s-a pus pe explicaţii pentru cei care nu prea ştiu să scrie corect gramatical şi a început exact cu una dintre cele mai frecvente greşeli.
"Văd din ce în ce mai mulţi adolescenţi care nu ştiu să scrie corect. Vom începe cu lecţia nr 1. Cratima. Folosim cratima când elementele legate prin cratimă au sens de sine stătător. Adică scriem «îmi» într-un cuvânt, nu «î-mi», pentru că «î-» de unul singur nu înseamnă nimic. Scriem «vreo», «vreun», nu «vre-o», «vre-un», pentru că «vre-» de unul singur nu înseamnă nimic. Scriem «l-a» când «l-» înseamnă pe el. Scriem «trimite-ţi» când «-ţi» înseamnă «ţie», al tău: «Trimite-ţi copiii la şcoală». Copiii tăi, adică. «Trimite-ţi o scrisoare». Tu ţie, în caz că duci lipsă. Scriem «trimiteţi» când se referă la voi. Aceasta e o explicaţie pe înţelesul tuturor. Pentru aprofundare,