Studiile cercetătorului Gilles-Eric Séralini, privind toxicitatea porumbului modificat genetic cu glifosat, sunt contestate de Consiliul Biotehnologiilor (HCB) din Franţa, se arată într-un articol al ziarului Le Monde.
După publicarea studiului, rezultatele cercetării au stârnit o serie de reacţii negative în rândul populaţiei franceze, cu privire la modificarea alimentelor.
Astfel, autorităţile franceze au dispus analizarea cercetărilor profesorului Séralini. În urma analizei, HCB a concluzionat, luni, că nu există o "cauzalitate între rezultatele cercetărilor şi consumul de porumb modificat genetic, mai exact a porumbului NK603 tratat cu glifosat ", citează Le Monde rezultatele raportului.
Studiul lui Séralini
Gilles-Eric Séralini a publicat săptămâna trecută un articol privind toxicitatea porumbului modificat cu glifosat.
Potrivit studiului realizat pe şoareci de laborator, consumul de porumb modificat genetic cu glifosat provoacă tumori. Deşi cercetările profesorului în biologie moleculară Gilles-Eric Séralini au arătat că şoarecii care au consumat porumbul modificat genetic au dezvoltat tumori, HCB nu consideră că studiul este relevant.
"Şoarecii nu sunt potriviţi pentru a dovedi rezultatele studiului,(...) iar raportul dintre şoarecii care au dezvoltat tumori şi eşantionul folosit nu este reprezentativ, aşadar este un studiu imprecis", au considerat membri HCB, citaţi de Le Monde.
"Rezultatele efectelor nocive ale consumului de porumb NK603 nu sunt susţinute de analiza rezultatelor prezentate în articol (publicat în revista Food and Chemical Toxicology, pe 19 septembrie-n.red.)", au mai spus reprezentanţii HCB, potrivit Le Monde.
HCB consideră că studiul nu pune la îndoială concluziile anterioare ale evaluărilor proprii privind toxicitatea alimentelor modificate genetic.
Deşi contestă studiul profesorului Sérali