Cu această ocazie, Aquatim organizează sâmbătă, 27 octombrie, evenimentul "Porţi deschise la staţia de epurare" pentru a parcurge, alături de timişoreni, lungul drum al istoriei apei de la primele încercări reuşite de gestionare a apelor uzate până la cele mai noi tehnologii din prezent.
Programul de vizite începe la ora 9.00 şi se va termina la ora 14.00. Pentru a ajunge cu uşurinţă la staţia de epurare, situată pe strada Păstorilor nr. 1 (după fosta fabrică Solventul), compania pune la dispoziţia publicului un autocar care va pleca din oră în oră, în intervalul menţionat, din staţia autobuzului 33 de la Catedrala Mitropolitană, către staţia de epurare. De asemenea, după terminarea vizitei staţiei, autocarul îi va transporta pe vizitatori înapoi la staţia de la Catedrală. Prima plecare a autocarului din staţia de autobuz va fi la ora 9, iar ultima la ora 13. Transportul este gratuit şi se face în limita locurilor disponibile.
Pentru vizitele de grup, organizatorii recomandă contactarea Biroului Comunicare şi Relaţii Publice, pentru programare. Un tur al staţiei de epurare durează în jur de o oră, iar vizitatorii vor fi însoţiţi de „Aqua-ghizi", care vor explica ce se întâmplă în fiecare etapă de „curăţare" a apei.
Staţia de epurare a apelor uzate din municipiul Timişoara, proiectată şi contruită de inginerul Stan Vidrighin, a fost pusă în funcţiune în 26 octombrie 1912. În prezent, staţia cuprinde o linie nouă de epurare, dotată cu tehnologii performante, care să asigure o calitate conformă cu standardele europene prevăzute pentru apele uzate urbane. Capacitatea staţiei de epurare de preluare a apelor uzate este de 3.000 litri pe secundă şi poate deservi 440.000 de locuitori.