Despre arta bucătăriei, cu un mare maestru
Mămăliga bunicii
- După o carieră gastronomică strălucită, consumată în mari bucătării ale lumii, gloria dvs. a răsărit pe micul ecran prin emisiunea "Cireaşa de pe tort”, de la Prima TV. Cum vă explicaţi succesul acestei producţii, care se bucură de o audienţă extraordinară şi de o longevitate de invidiat (aţi ajuns cu ea la al nouălea sezon)?
- Şi eu mi-am pus întrebarea asta şi am ajuns la concluzia că e vorba de un cumul de factori: pe de o parte, structura emisiunii este dinamică şi ţine interesul telespectatorilor treaz, pe de altă parte, invitaţii noştri sunt vedete cunoscute din România, pe care formatul emisiunii îi pune în situaţii inedite, tocând ceapă sau preparând sarmale. E o percepţie intimă, apropiată, a lor, mult mai omenească şi mai simpatică decât aceea publică, de vedete. Spectatorul are ocazia să vadă cam cum e în realitate X sau Y pe care, până atunci, nu-l ştia decât de pe scena de teatru, din videoclipuri muzicale sau din bârfele de pe micul ecran. Apoi e vorba şi de comentariile mele. Mă străduiesc, în permanenţă, să ofer informaţii simplu de înţeles şi de aplicat, dar care pot schimba radical experienţa oricui în bucătărie, trucuri sau tehnici care înlesnesc procesul de preparare a mâncărurilor sau care prezervă calităţile ingredientelor sau care pot aduce un plus de nivel estetic, etc. Primesc multe mesaje de la telespectatori care-mi mulţumesc tocmai pentru asta. Sau, pur şi simplu, mă opresc oamenii pe stradă şi-mi spun că au învăţat foarte multe de la mine, de când se uită la "Cireaşa de pe tort”. Şi, nu în ultimul rând, cred că succesul emisiunii se explică şi printr-o creştere neaşteptată a interesului românilor pentru domeniul culinar. Oamenii au început să fie din ce în ce mai preocupaţi de ceea ce mănâncă, au început să considere că nu e pierd