Rovana Plumb a sus că a avut această iniţiativă împreună cu preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu. Cei doi au participat, marţi, la simpozionul "Avem o Deltă. cum procedăm", organizat de Asociaţia "Salvaţi Dunărea şi Delta" şi aflat la cea de-a şasea ediţie.
"Am avut această discuţie cu autorităţile locale şi cu reprezentanţii societăţii civile din zonă. Iniţiativa este de a declara zona Deltei Dunării zonă defavorizată, pentru că actuala lege permite acordarea unor facilităţi fiscale tuturor întreprinzătorilor din zona respectivă, astfel încât să putem avea un echilibru între a asigura o viaţă demnă pentru locuitorii din Deltă prin întreprinzători şi conservarea biodiversităţii", a spus Rovana Plumb.
Ea a precizat că Ministerul Mediului a identificat faptul că 70 la sută din locuitorii din Delta Dunării "nu au acces la apă potabilă" şi "nu au infrastructură de apă şi canalizare".
Ministrul Rovana Plumb s-a referit şi la lipsa de dotări cu echipamente medicale, spunând că o soluţie pentru cazurile de urgenţă este ca şalupele pe care le are la dispoziţie Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) să fie utilizate pentru transportul persoanelor care au nevoie de asistenţă medicală. Rovana Plumb a sus că a avut această iniţiativă împreună cu preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu. Cei doi au participat, marţi, la simpozionul "Avem o Deltă. cum procedăm", organizat de Asociaţia "Salvaţi Dunărea şi Delta" şi aflat la cea de-a şasea ediţie.
"Am avut această discuţie cu autorităţile locale şi cu reprezentanţii societăţii civile din zonă. Iniţiativa este de a declara zona Deltei Dunării zonă defavorizată, pentru că actuala lege permite acordarea unor facilităţi fiscale tuturor întreprinzătorilor din zona respectivă, astfel încât să putem avea un echilibru între a asigura o viaţă demnă p